Workshops


.

 

 

 

 

 

 

Nieuw: Klankopstellingen 24/3

Info & Inschrijven

Familie- en organisatieopstellingen:

Wanneer: elke eerste vrijdagavond van de maand van 19.30u tot 22u.
Plaats: Healing Garden, Klapstraat 133, Sint-Martens-Latem
Prijs: 30€/avond

Heb je zin om de onderliggende dynamiek van een probleem of patroon te leren kennen?
Waar ben je onderhuids mee verbonden of wat straal je onbewust uit waardoor je bepaalde dingen aantrekt?Familieopstellingen is een ideale manier om hieromtrent een tipje van de sluier op te lichten
Je kan met een vraag komen, maar je mag evenzeer op je stoel blijven zitten en observeren wat er gebeurt. Ook op deze manier krijg je een puzzelstukje mee naar huis.

Voor meer info, klik op titel.

 

Chakra Soundhealing

In deze 7-delige avondreeks werken we met klanken en mantra’s die passen bij bepaalde chakra’s. Klanken zijn trillingen die een invloed hebben op onze energiecentra. Per avond brengen we alle chakra’s in balans en behandelen we één uitvoeriger. De geluidstrillingen worden aangevuld door de frequenties van kleurlicht. Elke avond baden we in één bepaalde chakrakleur.

Het chanten is een goede meditatietechniek en kan je inzichten geven over je thema’s (via beelden, gewaarwordingen,…). Na een uurtje samen chanten, is je hoofd leeg, bevind je je in de alfa-fase en ben je klaar voor je bedje.
Samen chanten creëert een krachtig veld. Het gaat om genieten en het vredige en liefdevolle gevoel dat het met zich mee kan brengen.

Prijs:
10€/avond of 60€/reeks
je kan een losse avond volgen of je inschrijven voor de reeks

Deelnemers:
je hoeft niet te kunnen zingen
max 6 personen
meebrengen: poefje om op te zitten

 

Persoonlijke groei en supervisie voor begeleiders

We gaan samen onderzoeken welke vragen of thema’s je tegenkomt op werkvlak en wat ze betekenen voor jouw persoonlijk proces. Onze ervaring is dat je persoonlijk proces en jouw begeleiding van anderen niet los staan van elkaar.
We laten ons leiden door de input van de groep, zodat de 8 dagen samen gecreëerd worden. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

- hoe omgaan met cliënten die geen beterschap lijken te willen?
- wat doe je met cliënten die kwaad worden op jou? Wat is overdracht en hoe ga je ermee om?
- hoe voorkom je een burn-out?
- hoe ziet jouw ‘model van de wereld’ eruit? wat is de cliënt zijn ‘model van de wereld’?
- wat als jouw eigen thema’s getriggerd worden door jouw cliënt?
- welke houding als begeleider past bij jou?
- wat als je sommige cliënten leuker vindt dan anderen? wat met cliënten die vrienden willen worden?
- …

Voor meer info, klik op titel.

 

Groeigroep

Met een klein groepje van maximum 6 personen gaan we aan de slag met onze persoonlijke thema’s. In deze groeigroep worden verschillende technieken zoals groepsgesprekken, visualisaties/meditaties en familieopstellingen, afgewisseld.
We starten met een praatronde waar we elk afwisselend luisteren naar elkaar, feedback geven, of een deel van ons verhaal vertellen (enkel datgene dat je wil delen). In groep worden soms basispatronen zichtbaar die niet altijd duidelijk zijn voor onszelf. Hiermee kunnen we dan verder werken.
Aan de hand van de thema’s die actief zijn in de groep, volgt een visualisatie of meditatie. Tijdens elke sessie zal ook ruimte zijn voor familieopstellingen. In de loop van de reeks zal één ieder zijn opstelling krijgen.
De bedoeling van deze reeks is nieuwe inzichten en handvaten aan te reiken om met je thema’s om te gaan. De groep is een kracht die ons kan ondersteunen op ons pad.
Zelf heb ik 7 jaren groepstherapie gegeven aan studenten van de creatieve therapie aan de Arteveldehogeschool. Ik ben dan ook ervaren in het creëren van veilige en ondersteunende groepen.

 

Buikdans en vrouwelijkheid

In deze reeks gaan we adh van enkele buikdanstechnieken ons bekken losschudden, slangenbewegingen maken, kamelen nabootsen en genieten van ons bewegende lichaam. Op deze manier activeren we onze creativiteit en levenslust in onze tweede chakra. Na actief geweest te zijn komen we weer tot rust en maken we via diverse oefeningen contact met de energiestroom in ons lichaam.

.

Kinderen, opvoeding en onderwijs

Hsp en kinderen: kinderen ondersteunen in wie en hoe ze zijn